Grootste LEGO prijsvergelijker in Nederland

LEGO 10276 Roman Colosseum

Bouw het icoon van Rome na met dit reusachtige bouwwerk

LEGO Roman Colosseum prijzen

Alle prijzen zijn inclusief eventuele verzendkosten

Product details

Officiële naam LEGO Colosseum
SKU 10276
EAN 5702016668032
Onderdelen 9036
Serie LEGO Creator Expert
Leeftijd 18+ jaar
LEGO prijs € 499,99
Release datum 27 november 2020
Instructies Download handleiding

Product omschrijving

Er is niets wat zich kan meten met de grootsheid van het Colosseum in Rome. Laat alle dagelijkse beslommeringen even voor wat ze zijn en begin aan het grootste LEGO® bouwwerk ooit (per november 2020). Dit epische LEGO 10276 model van het Colosseum met maar liefst 9036 onderdelen geeft elk gedeelte van het beroemde bouwwerk nauwgezet weer.

Dankzij de authentieke details zijn het noordelijke deel van de buitenmuur en de iconische bogen goed zichtbaar. Het model bestaat uit 3 verdiepingen, versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen. De bovenverdieping is versierd met Korinthische pilasters.

Een verbluffende blikvanger

LEGO 10276 Roman Colosseum - 2

Het LEGO Colosseum (10276) staat op een ovalen basis, zodat je het model vanuit elke hoek kunt bekijken. Het is een van de grootste LEGO modellen ooit, maar kan toch gemakkelijk worden opgetild. Zo kun je vanuit elke hoek goed door de bogen kijken.

Een bouwproject om van te smullen

Het Colosseum maakt deel uit van een reeks LEGO® modellen voor volwassenen die van prachtige architectuur en doordachte ontwerpen houden. Het is ook een geweldig cadeau voor architectuurliefhebbers en LEGO fans.

  • Breng je eigen versie van het indrukwekkende Colosseum tot leven met deze boeiende en meeslepende LEGO® Colosseum (10276) modelbouwset voor volwassenen.
  • Met een ontzagwekkend aantal van 9036 onderdelen is dit model van het Colosseum de grootste LEGO® set ooit (per november 2020) – urenlange ontspanning gegarandeerd voor volwassenen die graag met LEGO stenen bouwen.
  • Iedereen met een passie voor architectuurmodellen zal de geweldige details in dit aandenken aan het Colosseum kunnen waarderen. Het model met 3 verdiepingen is versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen.
  • Ben je op zoek naar een speciaal cadeau voor een liefhebber van architectuur of geschiedenis? Dan zit je met deze bouwset zeker goed: praktisch bouwplezier met een verbluffend model van het Colosseum als resultaat.
  • Dit model van het Colosseum is ca. 27 cm hoog, 52 cm breed en 59 cm diep. Met 9036 onderdelen is dit een van de grootste LEGO® sets ter wereld, maar je kunt het model toch gemakkelijk optillen en draaien.
  • De Romeinen hadden geen batterijen nodig en jij dus ook niet! Dit model van het Colosseum wordt gevoed door verbeeldingskracht, dus je hebt geen batterijen nodig.
  • Deze set bevat rijk geïllustreerde bouwinstructies met inspirerende details over het ontwerp en de geschiedenis.
  • Het model maakt deel uit van een reeks inspirerende LEGO® bouwsets voor LEGO fans en hobbyisten die dol zijn op elegante ontwerpen, prachtige architectuur en modellen boordevol details.
  • LEGO® stenen voldoen aan de hoogste industrienormen, zodat ze consistent, compatibel en comfortabel in elkaar te zetten en uit elkaar te halen zijn – en dat is al zo sinds 1958.
  • Alle LEGO® stenen en onderdelen worden grondig getest om ervoor te zorgen dat iedere bouwset voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, dus je kunt er zeker van zijn dat dit architectuurmodel jaren meegaat.

LEGO Colosseum product video

Verwijzingen in andere sets

Gebouwd in de 1e eeuw na Christus, ten oosten van Forum Romanum in Rome, pasten er ooit 50.000 toeschouwers in. Op de LEGO 10271 Fiat 500 is een verwijzing naar het Colosseum te zien op het schilderij en in de achtergrond.

LEGO 10271 Fiat 500

LEGO verstopt wel vaker dit soort verwijzingen naar nieuwe sets. Zo kon je bij de LEGO Ford Mustang 10265 in de binnenspiegel een Dodge Charger zien.

De tijd zal ons leren of LEGO 10276 Roman Colosseum op Black Friday zal worden uitgebracht. Fingers crossed!

LEGO Colosseum is grootste set ooit

De set valt onder de Creator Expert lijn en heeft 18+ als leeftijd. De set steekt alle andere LEGO sets naar de kroon voor het aantal stenen. De grootste set tot nu toe is die van de LEGO 75192 Millennium Falcon met 7.541 stenen. LEGO 10276 Roman Colosseum zit daar nagenoeg 1.500 stenen boven zitten.

De laatste grote Creator Expert set was de LEGO 10256 Taj Mahal uit 2017. Het is dus wel weer eens tijd voor een mooie nieuwe set.

TOELICHTING: We kunnen een commissie verdienen als je een van onze links gebruikt om een aankoop te doen zonder dat het jou iets extra kost.

Voor deze links geven wij in de prijslijst geen voorkeurspositie. Wij zijn een onafhankelijke prijsvergelijkingssite en deze links helpen ons bij het onderhouden van de website.