Wat is LEGO Technic?

De geschiedenis van LEGO Technic gaat terug naar 1977 toen technisch LEGO geïntroduceerd werd als onderdeel van de LEGO productgroep System. Sinds 1984 heet het LEGO Technic.

Zoals de naam Technic al zegt zijn deze producten gericht op techniek. Het is voor kinderen vanaf 6 jaar en geeft volop uitdaging tijdens het bouwen. Deze sets zijn iets moeilijker om in elkaar te zetten dan de gewone LEGO.

Hoewel de oorspronkelijke sets eenvoudig en functioneel waren vergeleken met de sets van tegenwoordig, legden ze de basis voor de uitdagende sets die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Kijk maar naar de Porsche 911 RSR, Lamborghini Sian of Bugatti Chiron. Dat ziet er stuk voor stuk prachtig uit!

De auto’s zullen mooi staan in je kast, maar als je met je Technic wil spelen dan zijn er ook een fantastische kraan, vrachtwagen, graafmachine of motor te koop. Veel modellen hebben ook een Powered UP functie waarmee je voertuig tot leven komt.

Waarom LEGO Technic kiezen?

Als je op zoek bent naar een meer uitdagende LEGO bouwervaring, dan is LEGO Technic de lijn voor jou. De sets van LEGO Technic zijn vaak complexer dan traditionele LEGO sets, waardoor ze meer de moeite waard kunnen zijn om te bouwen.

Ook bevatten veel LEGO Technic sets werkende motoren en tandwielen, die een extra niveau van complexiteit en plezier aan de bouwervaring kunnen toevoegen. De laatste jaren heeft LEGO ook verschillende sets uitgebracht die bestuurd kunnen worden met behulp van smartphones en tablets.
LEGO Technic aanbieding
Op onze website kun je alle LEGO Technic aanbiedingen bekijken. We vergelijken de prijzen van meerdere Nederlandse webshops en tonen direct de laagste prijs.

Of je nu een doorgewinterde LEGO bouwer bent of net begint, LEGO Technic is een geweldige optie voor iedereen die complexe machines en constructies wil maken. Met een steeds groter wordend assortiment sets is er zeker een LEGO Technic set die perfect bij je past. Dus waar wacht je nog op? Pak een paar stenen en begin met bouwen!