Over LEGO Porsche 911 (10295)

https://www.youtube.com/watch?v=_eHWmLu7Td8

Ben jij fan van de iconische Porsche 911? Dan is de nieuwe LEGO 10295 Porsche 911 echt iets voor jou. Met deze uitgebreide LEGO set kun je maar liefst twee verschillende automodellen maken. Zowel de Porsche 911 Targa als de 911 Turbo is met de steentjes te maken. Extra veel bouwplezier in één doos.

Het grootste verschil tussen de Targa en de Turbo versie van de Porsche 911 zit in het dak. De Targa is namelijk een semi-cabriolet, met een verwijderbaar of opvouwbaar dak. De Turbo heeft juist een stevig dak. LEGO heeft dit opgelost door de Turbo versie een vast dak met scharnier te geven.

Een iconische auto met veel details

De Porsche 911 die je kunt bouwen heeft een aantal mooie details. Zo kunnen de deuren van de witte auto allebei open. De motorkap, die zich aan de achterkant van de auto bevindt, kan ook geopend worden. Net als de kofferbak, die je aan de voorkant van de auto vindt. De lichtbruine stoelen geven het geheel een chique uitstraling. Een waardevolle toevoeging aan je LEGO-collectie.

LEGO 10295 Porsche 911 bestaat uit 1.458 onderdelen en zal een mooie bouw uitdaging vormen voor veel verzamelaars. Je koopt je eigen Porsche 911 voor €149,99. De VIP-voorverkoop begint op 16 februari. Twee weken later is het iconische voertuig voor alle LEGO-fans te koop.

LEGO 10295 Porsche 911 - 2

Vehicle Collection

LEGO heeft een aantal namen van hun collecties een update gegeven. Onder andere de Creator Expert auto's zullen een nieuwe naam krijgen. Dat maakt dat de Porsche 911 het eerste voertuig wordt dat onder de 'Vehicle Collection' zal vallen. Het is mogelijk dat, met terugwerkende kracht, ook bijvoorbeeld LEGO 10265 Ford Mustang onder deze collectie zal gaan vallen. Deze speciale collectie is gericht op volwassen LEGO-fans van 18 jaar of ouder. Ook de doos wordt aangepast aan deze nieuwe collectie.

LEGO 10271 Fiat 500 is de laatste auto die in de Creator Expert verpakking werd geleverd. De nieuwe Porsche 911 zal in een nieuwe Adult Builders verpakking worden uitgebracht. Hiermee focust LEGO zich erg duidelijk op hun volwassen fans. LEGO is immers leuk voor alle leeftijden.

Bijzondere release

Met de bijzondere release van de Porsche 911 2-in-1 set schept LEGO veel verwachtingen voor de toekomst. Deze auto is in ieder geval een mooi begin van de nieuwe Vehicle Collection. Als volwassen LEGO-fan zal deze set sowieso een mooie toevoeging aan je collectie zijn.

Wordt de Porsche 911 Targa of Turbo jouw favoriet? Kun je niet kiezen? Dan kun je ook regelmatig het ene model ombouwen tot het andere model. Dat maakt dit een set waar keer op keer weer uren bouwplezier aan zult beleven!

LEGO 10295 Porsche 911 - 1