Uitzicht Op De Eiffeltoren In Parijs, Frankrijk

LEGO heeft in de loop der jaren al verschillende sets van de Eiffeltoren uitgebracht en daar lijkt op Black Friday 2022 een gigantische set bij te komen. Hoewel set 10307 nog niet officieel is aangekondigd, kunnen we deze set volgens meerdere betrouwbare bronnen op 25 november 2022 verwachten. De LEGO Eiffeltoren die je met deze speciale Icons set kunt bouwen, wordt maar liefst 1,5 meter hoog en 50 centimeter breed. Dat is wordt echt een eyecatcher in jouw bouwverzameling.

Gedetailleerd en waarheidsgetrouw

De eerste LEGO Eiffeltorens zijn uitgevoerd in donkergrijs. Hierdoor leken ze wat minder op de echte Eiffeltoren fans soms zouden willen. Daarom is deze nieuwe LEGO Eiffeltoren gemaakt van veelal bruine stenen. Hierdoor lijkt de LEGO versie veel meer op de echte toren in Parijs. Daarbij worden er in deze nieuwe set meer details toegevoegd. Dit vereist ook complexere bouwtechnieken, wat deze Eiffeltoren een geweldige set maakt voor echte LEGO fans.

Om dit prachtige bouwwerk in elkaar te zetten, heb je maar liefst 10.001 steentjes nodig. Gezien het complexe karakter van de set, is de kans aanwezig dat het deels om LEGO Technic steentjes zal gaan. Zeker weten we dit echter nog niet. Het is aannemelijk dat de LEGO 10307 set een adviesleeftijd van 18+ zal krijgen. Gezien het formaat van de bouwset en de bouwtechnieken die je zal moeten beheersen, is een lagere adviesleeftijd niet aan de orde.

Detail van de Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

Een behoorlijke prijs voor een prachtige set

Dat er aan een bouwwerk van anderhalve meter hoog een flink prijskaartje zal hangen, is geen verrassing. LEGO Eiffeltoren zal waarschijnlijk €679,99 gaan kosten. De set zal bovendien enkel via de officiële LEGO shop verkrijgbaar zijn. Voor deze prijs krijg je dan wel de hoogste LEGO set ooit gemaakt en één van de sets met de meeste steentjes. Als het aantal van 10.001 steentje blijkt te kloppen, heeft alleen LEGO Art 31203 World Map meer steentjes in de doos zitten.

Gift with Purchase

Voor de prijs van €679,99 heeft LEGO wel nog een leuk extraatje voor je. Het gerucht gaat namelijk dat je bij je aankoop een Gift with Purchase, oftewel een cadeautje bij je bestelling, kunt verwachten. Het gaat hierbij om een speciale LEGO set, die je enkel op deze manier kunt verkrijgen. Deze LEGO set bestaat uit LEGO 40579 Eiffel's Apartment. Dit is het speciale privé appartement dat Eiffel voor zichzelf liet bouwen in de top van de Eiffeltoren.

Decennialang was dit appartement enkel voor Eiffel, zijn familie en speciaal uitgenodigde gasten geopend. Sinds 2015 is dit appartement open voor toeristen, maar wie weet kun je deze flat binnenkort dus in je eigen woonkamer nabouwen. In de echte flat staan nu drie wassen beelden, maar of deze ook in de LEGO set zullen zitten, is natuurlijk nog maar de vraag.

Reprografie van een oude gegraveerde illustratie van de Eiffeltoren in 1889

Enkel geruchten, dus zeker weten we het nog niet

Tot nu toe heeft LEGO zelf zich nog niet uitgelaten over het bestaan van deze bijzondere LEGO sets. Helemaal zeker zijn we dus nog niet van het uitkomen van de enorme LEGO Eiffeltoren en het bijbehorende appartement, hoewel de geruchten behoorlijk hardnekkig zijn. De kans is daarom ook groot dat de Eiffeltoren van 1,5 meter hoog inderdaad op Black Friday te koop zal zijn. Wat ons betreft is het in ieder geval een aankondiging waar we reikhalzend naar uit zullen kijken. LEGO heeft veel bijzondere sets en deze nieuwe Eiffeltoren gaat hier zeker bij horen.

Andere nieuwe LEGO sets in het najaar van 2022

De nieuwe, enorme LEGO Eiffeltoren zal zeker een van de meest spraakmakende LEGO sets zijn die in het najaar van 2022 op de markt verschijnen. Toch komen er nog veel meer mooie sets uit in dit seizoen. Onder andere een nieuwe LEGO Star Wars set, een idyllische straat in kerstsferen en een LEGO Mario uitbreiding zijn deze maanden ook nieuw. Terwijl je wacht op de mogelijke komst van de Eiffeltoren, hoef je je dus zeker niet te vervelen.

LEGO 10307 Eiffeltoren details

  • Setnummer: 10307
  • Naam: Eiffeltoren
  • Thema: LEGO Icons
  • Aantal onderdelen: 10.001
  • Hoogte: 150 centimeter
  • Breedte: 50 centimeter
  • Verschijningsdatum: 25 november 2022
  • Beschikbaar via: LEGO
  • Adviesprijs: 679,99 euro

Geef je reactie