Lego 21337 Tafelvoetbal - Extra 1

Het LEGO Ideas team was bijna zover gekomen om de LEGO 21337 voetbaltafel te annuleren tijdens het ontwikkelingsproces vol "ware hoogtepunten" en "zeer diepe dieptepunten."

Het is geen geheim dat LEGO 21337 voetbaltafel, die vandaag werd onthuld, heel anders is dan het exemplaar dat eerst werd ingediend door zijn ontwerper, Donát Fehérvári. Het uiteindelijke product bestaat nu uit 2 teams van elk 5 spelers, met slechts 2 rijen spelers per team.

Volgens het LEGO Ideas team is dit het resultaat van een moeilijk ontwikkelingsproces dat begon met een problematisch schetsmodel en eindigde met een ongemakkelijke vergadering over hoe verder te gaan met de set.

"Bij het bepalen van de winnaar van de 'We Love Sports'-wedstrijd construeerde ik een model en vond het prima", vertelde Samuel Johnson, manager bij LEGO Ideas Designs. "Dat was vóór de overdracht aan productontwikkeling, waar ze enkele problemen vonden, die kwamen nadat we hadden aangekondigd dat het tafelvoetbal had gewonnen."

Meest geteste LEGO-model aller tijden

Er volgde een intensieve ontwikkelingstijd, waarin het team verschillende ontwerpen uitgebreid testte op de 11-a-side schaal van Fehérvári zijn origineel.

"Dit is waarschijnlijk het meest geteste LEGO-model aller tijden," legt Johnson uit. "We hebben enkele echte hoogtepunten en enkele zeer diepe dieptepunten meegemaakt met de ontwikkeling, in die mate dat we er soms bijna mee gestopt waren. Het spel is niet per se zo ontspannen als we hopen, dus bouwden we heel veel 11-a-side modellen en die werden bij het testen allemaal volkomen vernietigd."

"We ontdekten dat de dwarsassen, die de voor de hand liggende elementen waren om de regelstaven te maken, in feite verbuigden en soms zelfs knapten. Van daaruit probeerden we de wanden te versterken, maar eerlijk gezegd vonden we dezelfde problemen alleen maar verschuiven. Elke ontwerper van het volwassenenteam heeft ons geholpen om dit stadium van het model te bereiken."

"Op een gegeven moment dachten we de oplossing gevonden te hebben door vierkante balken te monteren met Technic balken die elkaar overlappen, maar zelfs dat buigt erg door."

Uiteindelijk vond het team het onmogelijk om te voldoen aan de beoogde omvang van zijn Fehérvári productinzending. Het resultaat was een lastige situatie voor de LEGO Ideas ploeg.

Keuze voor kleinere schaal LEGO voetbaltafel

LEGO 21337 Tafelvoetbal - Extra 2

Senior Marketing Manager Monica Pedersen zei: "We hadden wel een beetje een ongemakkelijke ontmoeting. We hebben echter het geluk dat we de beste ontwerpers ter wereld op LEGO Ideas hebben, dus er was een scala aan verschillende mogelijkheden waaruit we konden kiezen. Een daarvan was een miniatuurversie waarmee nog steeds gespeeld kon worden, dus het was geen moeilijke beslissing om te nemen, maar voor die tijd was het ongemakkelijk."

"We hebben echt geprobeerd iedereen te geven waar ze op gestemd hebben, precies zoals de inzending van de fans." voegde Johnson eraan toe. "Maar uiteindelijk willen we het plezier behouden en het spel intens houden, dus kozen we ervoor het tafelvoetbal op deze kleinere schaal te bouwen."

Het terugschalen van de set kon echter een verder compromis met de keeper niet voorkomen, die - in tegenstelling tot echte tafelvoetbaltafels - op dezelfde stang zit als de verdedigers. Volgens LEGO ontwerper Antica Bracanov komt dat omdat de vier stuurstangen van de set de langste Technic assen gebruiken die momenteel beschikbaar zijn - en een keeper zou zelfs verder moeten gaan.

LEGO 21337 voetbaltafel is vanaf 1 november 2022 te koop via de LEGO webshop

Geef je reactie


Geef een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *