Grootste LEGO prijsvergelijker in Nederland

LEGO 21325 Middeleeuwse smid

Gedetailleerde middeleeuwse smidse en huis om zelf te bouwen

Product details

Officiële naam LEGO Medieval Blacksmith
SKU 21325
EAN 5702016911985
Onderdelen 2164
Serie LEGO Ideas
Leeftijd 18+ jaar
LEGO prijs € 169,99
Release datum 1 februari 2021
Instructies Download handleiding

Product omschrijving

LEGO Ideas zijn erg bijzondere LEGO sets. Deze sets zijn namelijk geïnspireerd op ideeën van fans. Als fan is dit natuurlijk een enorme eer. Ook levert het altijd bijzondere sets op. De laatste LEGO Ideas set die uit werd gebracht was LEGO Ideas 21324 Sesamstraat. Nu komt er weer een nieuwe LEGO Ideas set aan. Deze keer gaat het om het uitgebreide LEGO 21325 Medieval Blacksmith.

Van fan-idee tot LEGO set

Medieval Blacksmith werd in 2017 ontworpen door LEGO-fan Namirob. Al snel kreeg zijn ontwerp aandacht van andere fans en in 2018 werd het project ook door LEGO zelf opgemerkt. Het ontwerp werd aangemerkt als ‘Staff Pick’. Dit gebeurt als een ontwerp bij LEGO-medewerkers opvalt door het ontwerp, de presentatie en de plaatjes.

In juli 2019 behaalde het ontwerp van Namirob de mijlpaal van 10.000 fans. Dat betekent dat het project naar de ‘Review stage’ van het ontwerpproces ging. Tijdens deze review periode wordt het ontwerp bekeken en getest, om zo te bepalen of het ontwerp daadwerkelijk in productie zal worden genomen.

In februari 2020 werd aangekondigd dat Medieval Blacksmith door deze fase van het proces gekomen is en inderdaad in productie werd genomen.

Een idyllische voorstelling

LEGO 21325 Medieval Blacksmith - sfeerfoto

LEGO 21325 is een idyllisch huisje met veel details. Namirob heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk met kleur te variëren, om de werkplaats van de smid een zo’n authentiek mogelijke uitstraling te geven. Vooral in het dak zie je veel speciale hoeken en bijzondere technieken. Daarnaast heeft hij ook veel aandacht besteed aan de details in het interieur, zoals de smederij en de woonkamer. Het huis en de omliggende tuin bestaan vooral uit donkere, sfeervolle kleuren. Het originele ontwerp is door LEGO-ontwerper Wes Tabott en grafisch ontwerper Austin Carlson omgetoverd tot een echte LEGO set. Het LEGO ontwerp is wat kleurrijker dan het origineel en heeft ook een wat minder ingewikkeld ontwerp.

De set bestaat uit 2164 onderdelen, ietsje meer als LEGO Ideas 21310 Oude Viswinkel die 2049 heeft. Het zijn ongeveer 850 stukjes minder dan het oorspronkelijke ontwerp. Er zullen dus meer details achterwege gelaten zijn. LEGO heeft van het ingewikkelde ontwerp van Namirob een wat meer toegankelijke versie gemaakt. Zo is de set wel beter te bouwen voor een breder publiek.

Een mooi eerbetoon aan een fan-ontwerp

Het is altijd bijzonder als LEGO besluit om het ontwerp van een fan echt uit te brengen. Het is het ultieme eerbetoon aan een echte LEGO fan. Ook al zijn er flink wat details aan het ontwerp aangepast, is het nog steeds als de idyllische werkplaats te herkennen. Medieval Blacksmith is vanaf 1 februari te koop via de website van LEGO. Een mooie set om aan je collectie toe te voegen.

LEGO 21325 Medieval Blacksmith - detail 1
  • Leg de architectonische details van een middeleeuwse smidse en woonhuis vast en ga terug in de tijd. Geniet van een moment voor jezelf tijdens het bouwen van dit LEGO® Ideas displaymodel (21325).
  • Inclusief 4 minifiguren: een smid, een boogschutter en 2 zwarte valkenridders met 4 zwaarden, 3 schilden en een hellebaard, plus een verstelbaar paard met een bouwbare wagen en figuren van een hond en een boomkikker.
  • Dit gebouw met 3 verdiepingen heeft een afneembaar dak en je kunt de bovenste 2 verdiepingen eraf halen, zodat je gemakkelijk bij de volledig ingerichte slaapkamer, keuken en werkplaats kunt. De tuin bevat een appelboom en een waterput.
  • De werkplaats zit tot de nok toe vol accessoires zoals gereedschap, steenkool en harnassen. Druk op de blaasbalg om de LEGO® verlichtingssteen in de smeltoven van de smederij te activeren en deze te laten opgloeien.
  • De set is ca. 27 cm hoog, 27 cm breed en 21 cm diep. Een indrukwekkend bouwbaar model om te fotograferen en te delen en een geweldig cadeau voor jezelf of voor een LEGO® fan en hobbyist.
  • Een LR41 knoopcelbatterij is inbegrepen voor de LEGO® verlichtingssteen in deze bouwset voor volwassenen.
  • Dit 2164-delige verzamelmodel bevat een geïllustreerd boekje met informatie over de fan die deze set bedacht heeft en de LEGO® ontwerpers ervan, plus duidelijke instructies zodat zelfs beginnende LEGO bouwers vol vertrouwen kunnen gaan bouwen.
  • Deze LEGO® Ideas bouwset voor volwassenen maakt deel uit van een reeks inspirerende modelsets die speciaal zijn ontworpen voor kritische hobbyisten die zich in hun vrije tijd graag bezighouden met ontspannende doe-het-zelfprojecten.
  • LEGO® onderdelen voldoen aan strikte industrienormen, waardoor ze consistent, correct, compatibel en comfortabel in elkaar te zetten en uit elkaar te halen zijn.
  • LEGO® stenen en onderdelen worden op vrijwel alle mogelijke manieren getest om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan strenge wereldwijde veiligheidsnormen.

Designer video

TOELICHTING: We kunnen een commissie verdienen als je een van onze links gebruikt om een aankoop te doen zonder dat het jou iets extra kost.

Voor deze links geven wij in de prijslijst geen voorkeurspositie. Wij zijn een onafhankelijke prijsvergelijkingssite en deze links helpen ons bij het onderhouden van de website.