LEGO 21325 Medieval Blacksmith

Een gedetailleerd fan-ontwerp

Beschikbaar vanaf 1 februari 2021

Product eigenschappen

Setnummer
21325
Onderdelen
2000 stenen
Thema
Leeftijd
Adviesprijs
€ 149,99

LEGO 21325 Medieval Blacksmith kenmerken

LEGO Ideas zijn erg bijzondere LEGO sets. Deze sets zijn namelijk geïnspireerd op ideeën van fans. Als fan is dit natuurlijk een enorme eer. Ook levert het altijd bijzondere sets op. Nu komt er weer een nieuwe LEGO Ideas set aan. Deze keer gaat het om het uitgebreide LEGO 21325 ‘Medieval Blacksmith’. De laatste LEGO Ideas set die uit werd gebracht was LEGO Ideas 21324 Sesamstraat.

Van fan-idee tot LEGO set

‘Medieval Blacksmith’ werd in 2017 ontworpen door LEGO-fan Namirob. Al snel kreeg zijn ontwerp aandacht van andere fans en in 2018 werd het project ook door LEGO zelf opgemerkt. Het ontwerp werd aangemerkt als ‘Staff Pick’. Dit gebeurt als een ontwerp bij LEGO-medewerkers opvalt door het ontwerp, de presentatie en de plaatjes.

In juli 2019 behaalde het ontwerp van Namirob de mijlpaal van 10.000 fans. Dat betekent dat het project naar de ‘Review stage’ van het ontwerpproces ging. Tijdens deze review periode wordt het ontwerp bekeken en getest, om zo te bepalen of het ontwerp daadwerkelijk in productie zal worden genomen.

In februari 2020 werd aangekondigd dat ‘Medieval Blacksmith’ door deze fase van het proces gekomen is en inderdaad in productie zal worden genomen. Nu is bekend dat de set als LEGO 21325 uitgebracht wordt.

Een idyllische voorstelling

LEGO 21325 is een idyllisch huisje met veel details. Namirob heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk met kleur te variëren, om de werkplaats van de smid een zo’n authentiek mogelijke uitstraling te geven. Vooral in het dak zie je veel speciale hoeken en bijzondere technieken. Daarnaast heeft hij ook veel aandacht besteed aan de details in het interieur, zoals de smederij en de woonkamer. Het huis en de omliggende tuin bestaan vooral uit donkere, sfeervolle kleuren.

Het originele ontwerp is door LEGO-ontwerper Wes Tabott en grafisch ontwerper Austin Carlson omgetoverd tot een echte LEGO set. Het LEGO ontwerp is wat kleurrijker dan het origineel en heeft ook een wat minder ingewikkeld ontwerp.

De prijs van de set wordt hoogstwaarschijnlijk €149,99. Dit wijst er op dat LEGO 21325 zo’n 2000 onderdelen zal krijgen, net als LEGO Ideas 21310 Oude Viswinkel. Dat zijn ongeveer 1000 stukjes minder dan het oorspronkelijke ontwerp. Er zullen dus meer details achterwege gelaten zijn. LEGO heeft van het ingewikkelde ontwerp van Namirob een wat meer toegankelijke versie gemaakt. Zo is de set wel beter te bouwen voor een breder publiek.

Een mooi eerbetoon aan een fan-ontwerp

Het is altijd bijzonder als LEGO besluit om het ontwerp van een fan echt uit te brengen. Het is het ultieme eerbetoon aan een echte LEGO fan. Ook al zijn er flink wat details aan het ontwerp aangepast, is het nog steeds als de idyllische werkplaats te herkennen. LEGO 21325 ‘Medieval Blacksmith’ is vanaf 1 februari te koop in de LEGO webshop. Een mooie set om aan je collectie toe te voegen.

Geef jouw review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *