Lego Staakt Productie Bouwstenen Van Gerecyclede Plastic Flessen

LEGO heeft zijn pogingen gestaakt om zijn kenmerkende bouwstenen te vervaardigen uit gerecyclede plastic flessen. De reden hiervoor is dat ze ontdekten dat het gebruik van dit 'schone' alternatief leidde tot een aanzienlijk hogere CO2-uitstoot dan hun traditionele op olie gebaseerde kunststoffen.

De afgelopen twee jaar heeft LEGO geëxperimenteerd met een nieuwe steen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Echter, Niels Christiansen, de CEO van LEGO, gaf aan dat het gebruik van deze gerecyclede RPET-Legostukjes leidde tot een hogere uitstoot. Dit kwam omdat er een nieuwe fabriek en andere apparatuur nodig waren voor de productie.

Bovendien was het resultaat van de stenen niet zoals gehoopt. Christiansen merkte op dat er ooit een eenvoudig idee was dat er een nieuw, duurzaam materiaal zou zijn dat geschikt zou zijn voor hun producten, maar na honderden tests bleek dit niet het geval te zijn.

Toekomstige Duurzaamheidsplannen van LEGO

Ondanks deze tegenslag blijft LEGO zich inzetten voor duurzaamheid. Het bedrijf is nog steeds van plan om tegen 2030 alle op olie gebaseerde kunststoffen uit zijn producten te verwijderen. Ze zijn ook van plan om hun CO2-uitstoot met 37% te verminderen tegen 2032 en zijn van plan om $3 miljard per jaar te investeren in duurzaamheidsinitiatieven tegen 2025.

Terwijk LEGO's inspanningen om een duurzamer alternatief voor hun traditionele bouwstenen te vinden tot nu toe niet succesvol zijn geweest, blijft het bedrijf vastbesloten om zijn impact op het milieu te verminderen en blijft het zoeken naar duurzamere materialen en productiemethoden.

Geef je reactie


Geef een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *